середу, 4 листопада 2015 р.

XІ Всеукраїнський турнір юних економістів

З 27 по 31 жовтня 2015 року у м.Рівне проходили економічні змагання в межах 11 Всеукраїнського турніру юних економістів. На змагання прибуло 12 команд у складі 5 учнів та вчителя. Цьогоріч у турнірі взяли участь 3 команди з м.Харків, 2 команди з м.Рівне, 2 команди з Волинської області, 2 команди з Сумської області та по 1 команді з Львівської, Житомирської та Івано-Франківської областей.

Івано-Франківську область представляла на турнірі команда Надвірнянського ліцею "Черлені пацьорки" у складі Роксолани Лахви, Генюк Богдани (11 клас), Питлюк Діани (10 клас), Лозяк Мар'яни та Іроденко Іванни (9 клас) під керівництвом вчителя економіки Олега Ковальчука.

Для участі у турнірі командам необхідно було зробити грошовий внесок (часткове самофінансування турніру), в чому допоміг випускник Надвірнянського ліцею 2003 року, а зараз власник та виконавчий директор глобальної компанії "МасРаw" - Олександр Косован.

Значну організаційну підтримку та роботу по залученню коштів виконала випускниця Надвірнянського ліцею 2006, а зараз аспірантка КНЕУ ім. В. Гетьмана - Ольга Кіщенко

Відкриття турніру відбулось 27 жовтня в актовій залі комунального закладу «Школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Рівненський обласний ліцей» Рівненської обласної ради». Юних економістів привітали  заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації О. І. Савчук;
голова оргкомітету Г. М. Таргонський - начальник управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації; голова журі – доцент Київського національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова, кандидат економічних наук Ю. В. Бицюра; методист Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти та науки України О. М. Бурлака. 
У роботі журі турніру взяли участь викладачі та студенти провідних вищих навчальних закладів України, кращі вчителі середньої школи. Серед них і минулорічна випускниця Надвірнянського ліцею - Христина Огерук.

Змагання юних економістів проходили в комфортних умовах та доброзичливій атмосфері. А ще учасникам турніру були запропоновані пізнавальні і цікаві екскурсії у музей бурштину,

 культурно-археологічний комплекс "Пересопниця"

та промислове підприємство "Рівненський льонокомбінат".

І хоча цього року (вперше за 4 роки) серед команд-переможців "Черлених пацьорків" не було, окремі учасники команди вибороли перемогу в індивідуальних номінаціях. Серед п'яти відзначених КНУ ім. Т.Шевченка найкращих турнірників - Роксолана Лахва.

Також Роксолана разом із капітаном команди-переможця "Віста" Владом Іванчуком перемогли у номінації "Місс" і "Містер Економіки".

А Іванна Іроденко отримала диплом за найкращу акторську майстерність


Та мабуть найбільшою нагородою для учнів стала можливість поспілкуватись із провідними фахівцями із економіки та подискутувати із своїми неординарними однолітками.


Немає коментарів:

Дописати коментар