середу, 30 грудня 2015 р.

Перша перемога на 15 Всеукраїнській інтернет-олімпіаді в Одесі

    На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 19.06.2015 № 650 «Про проведення Всеукраїнських учнівських Інтернет-олімпіад з математики, фізики, хімії, біології, географії, економіки, інформатики, інформаційних технологій у 2015-2016 навчальному році» літом 2015 року відбулись два заочні тури олімпіади, за результатами яких 5 учнів із Івано-Франківської області були запрошені на очний тур в Одесу. Серед них 3 учні Надвірнянського ліцею: Мирослава Сєрова (11 клас) з фізики, Богдана Генюк (11 клас) та Діана Питлюк (10 клас) з економіки. 
      Для здійснення поїздки учням та керівнику необхідно було здійснити грошовий внесок, в чому допоміг Благодійний фонд Юрія Дерев'янка. Значну організаційну допомогу для здійснення участі в очному турі надав директор Надвірнянського ліцею - Антон Омелянович Ревтюк.
       Очний тур відбувся в Одесі 25-27 грудня 2015 року.

Крім учнів Надвірнянського ліцею нашу область представляв Микола Подолянко - десятикласник природничо-математичного ліцею м.Івано-Франківськ.

      Перебування в Одесі не обмежилось тільки олімпіадними змаганнями. Учасникам олімпіади господарі надали чудові екскурсії, можливість побачити незвичні куточки міста над морем - Одеси. 

Вітали учасників олімпіади представники Міністерства освіти і науки України та представники влади Одеської області. На відкритті олімпіади учасники переглянули виставу в будинку клоуна.
   Але найголовніше, за результатами олімпіадних змагань Богдана Генюк отримала абсолютне перше місце серед 11 класів

Микола Подолянко - друге, Діана Питлюк - третє серед десятикласників з економіки. 

Мирослава Сєрова стала дипломантом серед 11 класів з фізики. 

Треба зазначити, що Інтернет-олімпіада - це довготривалий «марафон» по розв’язанню завдань підвищеної складності. Ця олімпіада проходить у три етапи: два заочні та фінальний (очний етап). Під час заочних етапів учні виконують завдання та відсилають його електронною поштою для перевірки. У заочних етапах приймають участь усі бажаючі. При розв’язанні завдань заочних етапів учні не обмежені у виборі довідкової літератури, але й завдання, як правило, доволі складні, а їх розв’язання потребує від учнів нестандартного та творчого підходу.
За результатами двох заочних етапів, серед усіх учасників обирають до десяти найкращих, які запрошуються для участі у фінальному очному етапі, який традиційно проходить під Новий рік у м. Одеса. Під час цього етапу учням пропонують ряд завдань, які необхідно розв’язати за декілька годин. За результатами фінального етапу визначають переможців та нагороджують їх цінними подарунками.
Учні, які продемонстрували найкращі результати, запрошуються до участі у IV етапі Всеукраїнської олімпіади поза відбірковим конкурсом. Отож ми чекаємо запрошення на IV етап для Генюк Богдани та Миколи Подолянка.


Немає коментарів:

Дописати коментар