понеділок, 25 квітня 2016 р.

Майстер-клас для практичних економістів

Відповідно до плану роботи Івано-Франківського ОІППО 21 квітня 2016 року на базі Надвірнянського РІМЦ та Надвірнянського ліцею відбувся майстер-клас для учителів економіки  «Навчання підприємництву в українській системі освіти».
Керівництво та координацію роботи майстер-класу здійснили проректор ОІППО Любов Ярославівна Шелемей, методист ОІППО Світлана Миколаївна Подолюк, доцент ІФНТУНіГ, керівник проектів ГО «Ділові ініціативи» Тетяна Павлівна Кулик. Від Надвірнянського району координатором роботи виступив Ковальчук Олег Олексійович, методист Надвірнянського РІМЦ, вчитель економіки Надвірнянського ліцею.
На початку роботи Антон Омелянович Ревтюк, директор Надвірнянського ліцею, коротко ознайомив учасників майстер-класу із досягненнями та особливостями роботи закладу.

Богдан Васильович Петрик, директор РІМЦ, окреслив виклики та завдання, які вирішуються освітніми закладами району.
Світлана Миколаївна Подолюк ознайомила із реалізацією українсько-польських проектів у ЗНЗ області  («Шкільна  академія підприємництва», «Ініціативна молодь – інноваційні методи навчання підприємництва», «Урок з підприємницьким тлом») та підкреслила їх значення в час реформування освітньої галузі нашої держави.
Тетяна Павлівна Кулик розказала про залучення міжнародних проектів для підвищення якості шкільної освіти, а саме про реалізацію українсько-польських проектів «Ініціативна молодь 2 - інноваційні методи навчання підприємництва» та «Ініціативна молодь 3 - практичне застосування інструментів навчання підприємництва». Учасники зібрання отримали вичерпну інформацію про механізм, можливості та переваги участі в освітніх проектах.
Лілія Зіновіївна Козак, методист Надвірнянського РІМЦ, виступила із проектом: «Уроки з підприємницьким тлом»  як чинник формування особистісних рис підприємця». Що цікаво – виступ був у записі, так як доповідач в цей час був присутній на іншому важливому заході.
Про створення у 2012 році та діяльність економічного клубу «Гендляр» Надвірнянського ліцею розповіла студентка 2 курсу ЛНУ ім.І.Франка, в минулому учасниця клубу, Софія Дунець. Про сучасну роботу «Гендляра» розповіла цьогорічна випускниця ліцею – Богдана Генюк.
Як перемогли у Міжрегіональних конкурсах на кращу підприємницьку ідею «Юніор Бізнесу1» та «Юніор Бізнесу2» розказали та презентували свої бізнес-ідеї вчитель Надвірнянської ЗОШ І-ІІІ ст.№1, вчитель-методист, Гаврилюк Валентина Степанівна та студентська команда Надвірнянського коледжу у складі Хопти Андрія, Томашевського Назара, Дребота Степана, Остафійчук Тетяни.
Що таке симуляційні економічні ігри, як їх використовувати в навчальному процесі, де їх знайти - не просто розказали, а навіть зіграли… учасники майстер-класу і учениця Надвірнянського ліцею – Романчук Валентина.
Презентувала спецкурс «Фінансова грамотність” та поділилась враженнями від участі команди ліцею у Всеукраїнському турнірі з фінансової грамотності випускниця Надвірнянського ліцею – Лахва Роксолана.
Завершилась робота майстер-класу обміном думками, враженнями ідеями та окресленням планів на майбутнє учасниками заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар