середу, 13 вересня 2017 р.

Обласний круглий стіл для фінансово грамотних

12 вересня 2017 року в актовій залі Івано-Франківського ІППО пройшов круглий стіл причетних до впровадження фінансової грамотності в загальноосвітній школі.
Від Надвірнянського району участь в роботі взяли вчителі початкових класів Яковлюк Олександра Степанівна (Білозоринська ЗОШ І-ІІ ступенів), Якіміщак Наталія Василівна (Зарічанська ЗОШ І-ІІІ ступенів), вчителі географії Гречух Петро Всеволодович (Чорнопотоківська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Гавриляк Марина Анатоліївна (Каміннецька ЗОШ І-ІІ ступенів), Ковальчук Олег Олексійович (Надвірнянський ліцей).
Світлана Миколаївна Подолюк, методист ІППО, ознайомила присутніх із нормативно-правовим та методичним забезпеченнями  курсу фінансової грамотності, особливостями впровадження в школах Івано-Франківської області. Було звернуто увагу на цьогорічну новацію в програмах навчальних предметів – наскрізні змістові лінії, а особливо місце фінансової грамотності в формуванні конкурентоздатного громадянина.

Ласійчук Петро Михайлович, заступник директора ІМЦ Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради, вчитель природничо-математичного ліцею м. Івано-Франківськ, поділився досвідом використання матеріалів курсу в школах м.Івано-Франківська та власним поглядом на місце фінансової грамотності в системі освіти.
Про впровадження курсу фінансової грамотності в початковій школі та можливостях використання матеріалів на уроках математики, української мови та трудового навчання розповіла вчитель початкових класів Білозоринської ЗОШ І-ІІ ступенів Надвірнянської районної ради Яковлюк Олександра Степанівна.
Чабаранок Володимир Михайлович, вчитель Калуської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5, розповів про досвід впровадження курсу та власне бачення перспектив розвитку фінансової та економічної освіти в середній школі.
Про досвід участі у ІІ та ІІІ Всекраїнських турнірах з фінансової грамотності поділився вчитель Надвірнянського ліцею Ковальчук Олег Олексійович.
Але найважливішою та найзмістовнішою частиною круглого столу була презентація курсу, проведена у формі дискусії, кандидатом економічних наук, доцентом кафедри банківської справи Львівського інституту Університету банківської справи, Слободою Ларисою Ярославівною.
Також учасники круглого столу отримали від Лариси Ярославівни вичерпні відповіді на поставлені запитання стосовно змістового наповнення курсу фінансової грамотності, а також стосовно новинок банківської справи в Україні та світі.

Учасники круглого столу (вчителі, що впроваджують курс фінансової грамотності в школах області) залишились вдячні організаторам за можливість отримати цінну інформацію та поділитись власними думками.

Немає коментарів:

Дописати коментар