неділю, 12 лютого 2023 р.

1 місце у І Відкритому Всеукраїнському турнірі з фінансової грамотності FINCUP


11 лютого 2023 року відбулось урочисте закриття (звичайно онлайн) І Відкритого Всеукраїнського турніру з фінансової грамотності FINCUP, де серед закладів загальної середньої освіти України абсолютну перемогу здобула команда "Черлені пацьорки"  Надвірнянського ліцею "Престиж", а 3 місце серед команд закладів вищої освіти - команда випускників цього ж ліцею "Пацьорки на пенсії" (офіційно - збірна КНУ, ЛНУ та ПНУ).

Турнір такого формату проводився в Харкові у статусі регіонального чотири рази, а цього воєнного 2022-23 навчального року отримав статус Всеукраїнського.
Це стало можливим завдяки підтримці Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», Міністерства освіти і науки України, керівництва Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, Громадської організації «Діловий клуб «Партнер», Харківського банківського союзу і багатьох небайдужих фанатів своєї справи. Жодні труднощі і випробування не завадили організаторам, можна сказати на передовій, продовжити славну традицію щорічного проведення Турніру, але вже на іншому, Всеукраїнському рівні.
Для участі в Турнірі у 2022-23 воєнному навчальному році зареєструвалася рекордна кількість учасників – 152 команди у трьох групах (заклади загальної середньої освіти - перша, коледжі - друга, вищі навчальні заклади - третя). Це 912 молодих українців, які попри все прагнуть до саморозвитку, мріють про заможну квітучу Україну і роблять для цього все можливе.
До команди "Черлені пацьорки" Надвірнянського ліцею "Престиж" входять учні 11 класу (4 курсу): 
Татарчук Ангеліна (капітан), 
Некрас Тетяна
Слободян Андрій
Охотник Артем
та учні 10 класу (3 курсу):
Лесюк Катерина і
Капац Сніжана

До команди "Пацьорки на пенсії" - студенти КНУ ім Т.Шевченка:
Сергій Савчук (капітан, 2 курс, випуск Надвірнянського ліцею "Престиж" 2021 року),
Шовгенюк Христина (1 курс, випуск - 2022 року);
Студентки ЛНУ ім. І.Франка:
Лавринович Анна (3 курс, випуск - 2020 року),
Гуменюк Надія (2 курс, випуск - 2021 року),
Григорук Наталя (1 курс, випуск - 2022 року)
та студентка ПНУ ім. В.Стефаника 
Дереш Яна (1 курс, випуск Надвірнянського ліцею "Престиж" 2022 року).
Турнір проводився із листопада 2022 - до лютого 2023. Перший етап проводився дистанційно в системі LMS Moodle. Кожен член команди проходив тестування у обмежений час, і середній бал усіх - командний результат. Метою етапу було визначення загального рівня фінансової грамотності учасників шляхом тестування в оболонці MOODLE. 
За результатами першого етапу було відібрано по 10 команд у кожній групі до півфіналу. І всі "пацьорки" пройшли до півфіналу. Результати тестування можна вивчити ТУТ і ТУТ.
У півфіналі команди готували творчу роботу на визначену жеребкуванням тему. "Черлені пацьорки" підготували 5-хвилинний відеоролик на тему "Фінансова подушка безпеки", а "Пацьорки на пенсії" - "Фінансове шахрайство".
Півфінал, а потім і фінальні змагання оцінювало компетентне журі:

  • ОЛИНЕЦЬ Олена Іванівна, виконавчий директор Асоціації Банків Львівщини;
  • ОБОД Микола Іванович, начальник Харківського регіонального Управління Східний регіональний Департамент роздрібного бізнесу АТ «Укрсиббанк»;
  • ЗАЧЕПА Руслан Володимирович, директор комерційного сектору АТ КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК;
  • МЕДВЄДЄВ Микола Миколайович, заступник начальника Північно – Східного регіонального Департаменту АТ «БАНК «ВОСТОК»;
  • ОМЕЛЬЧУК Ярослав Анатолійович, начальник Служби комплаєнс, головний комплаєнс менеджер АТ «ТАСКОМБАНК» (TAS Group);
  • ГОРОДЕЦЬКИЙ Володимир Михайлович, Заступник Голови Правління, відповідальний працівник за проведення фінансового моніторингу АКБ «Індустріалбанк»;
  • ФЕВРАЛЬОВА Карина Михайлівна, регіональний менеджер Північно-східного макрорегіонального управління ПРИВАТБАНК;
  • МУРАВИЦЬКИЙ Артур Олексійович, Заступник голови правління АТ «ТАСКОМБАНК».

  • За результатами оцінювання уже по 6 команд увійшли до фіналу. І знову всі "пацьорки" пройшли далі - у фінал. А "Черлені" ще й з найвищим результатом серед усіх команд своєї групи. 
  • Фінал відбувся у формі наукового захисту своєї теми з допомогою дистанційних технологій. Конкурсанти представили свої доповіді, відповіли на запитання членів журі. Результат - за сумою трьох турів І місце - "Черлені пацьорки", 
  • ІІ місце здобули два учасники: команда"Бізнес-Сила" (Харківський ліцей №141) 
  • та команда "Юні фінансисти" (Харківський педагогічний ліцей №4); 
  • ІІІ місце - три учасники: команда "Інвестори" (Харківська ЗОШ №97),
  • команда "Гільдія Майбутніх Підприємців" (Фастівський центр професійно-технічної освіти, Київська область),
  • команда "Депозит" (ЗОШ №163 м.Київ).

  • Серед вищих навчальних закладів боротьба була досить жорсткою і безкомпромісною, але незважаючи на професійність суперників ІІІ місце вибороли  "Пацьорки на пенсії". 
  • Також ІІІ місце серед коледжів здобула команда Бурштинського енергетичного коледжу. 

  • 11 лютого, на офіційному закритті, команди не тільки дізнались про отримані місця, а ще отримали обідцянку від доктора економічних наук, професора, академіка Академії економічних наук України, Бориса Самородова: "Ми обов‘язково зустрінемося в стінах V.N. Karazin Kharkiv National University та нагородимо учасників та переможців!
    Чекаємо скорішої перемоги 🙏🇺🇦💪 над загарбником! Все буде Україна!".

  • Частину інформації та фото взято із сайту Каразінського університету, тут також можна детальніше дізнатись про перебіг Турніру

Немає коментарів:

Дописати коментар