вівторок, 14 жовтня 2014 р.

Навчальний візит до Польщі

В м. Івано-Франківську відбувся міжрегіональний конкурс "Юніор Бізпесу-2014" на найкращу бізнес-ідею підприємницької діяльності серед учнів загальноосвітніх шкіл І-III ст. та студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької областей. Конкурс проходив в рамках проекту "Ініціативна молодь 2 - інноваційні методи навчання підприємництва в українській системі освіти" виконавцем якого є Фундація Розвитку Місцевої Демократії, Малопольський Інститут місцевого самоврядування і адміністрації (м. Краків, Польща) та Івано-Франківська обласна неприбуткова громадська організація Громадський центр "Ділові ініціативи".
Мета конкурсу — формування підприємницьких якостей серед молоді загальноосвітніх шкіл та студентів віком від 14 до 17 років. Молоді люди розробили бізнес-ідеї, стратегії їх реалізації та промоцій. З 53 команд до фіналу вибрано 11 (кожна команда в складі трьох учнів та вчителя-наставника). Незалежне журі вибрало три кращих бізнес-ідеї. Команди-переможці нагороджені вимпелом переможців та навчальною поїздкою до Польщі.
Серед переможців конкурсу "Юніор Бізпесу-2014" - команда Надвірнянської ЗОШ І-III ст. №1 у складі учнів Хопти Андрія, Ковалюка Ігоря, Страхової Софії та їх керівника – вчителя географії та економіки Гаврилюк Валентини Степанівни. Команда представляла бізнес-ідею – створення кадрового агентства для підлітків Work4teens.

Презентація бізнес-ідеї Work4teens”.
Навчальна поїздка до м. Кракова відбулася з 29 вересня по 04 жовтня 2014 року. У рамках поїздки учні змогли зустрітись та поспілкуватись із своїми однолітками поляками, обмінятися бізнес-ідеями та відвідати багато цікавих місць. Серед них: екскурсія по Кракову, відвідування Вавельського замку, зоологічного саду в Кракові, саду Дослідів, музею сучасного мистецтва MOCAK, національного історичного музею під Ринком, замку в Нєполомніцах, музею «Надвіслянський Етнографічний Парк».
Під час візиту до гімназії ім. Короля Владислава Ягелло в Нєполомніцах відбувся обмін бізнес-ідеями між польською та українською молоддю, та проведено спільну симуляційну гру з підприємництва.

Обмін бізнес-ідеями в гімназії ім. Короля Владислава Ягелло
Підсумування візиту відбулося в Малопольському Інституті місцевого самоврядування і адміністрації під час зустрічі з президентом Фундації Розвитку Локальної Демократії – Паном Адамом Адузкевічем. Українці щиро подякували організаторам проекту за можливість відчути себе справжніми підприємцями, відвідати Польщу і запропонували проводити конкурс "Юніор Бізнесу" кожного року.


Підсумки візити до Польщі в Малопольському Інституті місцевого самоврядування і адміністрації

Немає коментарів:

Дописати коментар