четвер, 16 жовтня 2014 р.

Обласний турнір юних правознавців.

  Для розвитку правової культури, формування активної життєвої позиції в умовах сучасного суспільства важлива роль належить новим формам  навчання. Однією із таких форм  є дебати, які вчать молодь відстоювати свою позицію, толерантно критикувати, оцінювати свої та інші виступи.
   Традиційно кожного року такі турніри у формі дебатів проводяться у жовтні в Івано-Франківську.
  Цього року команда у складі учнів 10-11 класів  шкіл надвірнянського району (Кавка Олександр Анатолійович, Невгодовська Тамара Вікторівна, Яворська Христина Ігорівна, Штогрин Степан Сергійович, Балабан Соломія Василівна) захищала честь  району  4 жовтня.
   Виступу  передувала важка та довга підготовка. Члени команди готували відповіді на заздалегідь запропоновані запитання. Це були своєрідні міні-реферати. Вони містили не тільки суто теоретичний матеріал, але і практичний. Питання було побудовано з урахуванням дослідницької роботи. Наприклад «Народна законотворчість: як це здійснити на практиці?». 
   У кінцевому результаті  команда мала запропонувати свій варіант вирішення запропонованих проблем. Підготовка до турніру згуртовувала учнів, вчила їх працювати колективом, спільно знаходити рішення проблем. Допомагали учням у цьому вчителі-консультанти, яким вдячні: Ерстенюк Галина Миколаївна (Переріслянська ЗОШ І-ІІІ ст.), Марина Анатоліївна, Госедло Юрій Іванович.
   Участь у турнірі залишила приємні спогади, хоча призових місць не було. Журі відзначило презентацію команди.

Керівник методоб'єднання вчителів правознавства - Фединяк Ольга Володимирівна




1 коментар: