середу, 1 квітня 2015 р.

Олімпіада з економіки в Києві, нові перемоги

3 23 по 27 березня столиця нашої держави приймала учасників 4 етапу 18 Всеукраїнської олімпіади з економіки. Участь в олімпіаді взяли переможці із 24 областей та м.Києва.
Нашу область представляли 3 учні, двоє - учні Надвірнянського ліцею: Огерук Христина (11 клас) та Питлюк Діана (9 клас - виступала за 10 клас).
Відкриття олімпіади відбулось у актовій залі економічного факультету
Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Із вітальними словами до учасників олімпіади звернулись:
голова журі, декан економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат державної премії України в галузі науки і техніки, доктор економічних наук, професор, член-кореспондент НАН України В.Д.Базилевич,
методист вищої категорії по роботі з обдарованою молоддю та проведенню масових заходів відділення змісту позашкільної освіти та виховної роботи Інституту інноваційних технологій та змісту освіти О.М.Бурлака
та інші високоповажні організатори та гості заходу.
Учасникам олімпіади була запропонована цікава і змістовна концертна програма та презентація провідного вищого навчального закладу України.
Проживали та змагались учні в спеціалізованій школі-інтернаті №14 з поглибленим вивченням предметів художньо-естетичного циклу м.Києва (директор Т.А.Манько).
Для учнів та їх вчителів були створені сприятливі, можна сказати, домашні умови для перебування в час змагань.
Цікавою була і культурна програма - учні та керівники команд отримали можливість переглянути виставу театру ім. Івана Франка за його ж новелою "Сойчине крило". Дійство відбулось на відновленій камерній сцені ім.Сергія Данченка.

"Увертюра До побачення" (режисер Андрій Приходько, в головних ролях - Остап Ступка та Наталя Корпан) вразила всіх без виключення.
Для керівників команд та членів журі організували відвідини музеїв Лесі Українки та Михайла Старицького.
Треба зазначити, що змагання нашої команди постійно супроводжувала "діаспора Надвірнянського ліцею і району" - студенти КНУ ім. Т.Шевченка, колишні олімпійці, МАНівці та турнірники. Прорекламували свій вищий навчальний заклад, показали свої гуртожитки, пригостили студентським чаєм.
Але про найголовніше - команда нашої області здобула два призові місця.
Зокрема, треба відзначити випускницю Надвірнянського ліцею - Христину Огерук, котра двічі перемагала на 4 етапі олімпіади з економіки, тричі на Всеукраїнському турнірі з економіки та зараз готується до захисту наукової робота в системі МАН у м.Київ.
Що ж, чекаємо нових перемог.


Немає коментарів:

Дописати коментар