вівторок, 21 квітня 2015 р.

Конкурс-захист робіт в малій академії (м.Київ). Історія

2014-2015 навчального року дуже успішним був виступ учнів нашого району на конкурсі-захисті наукових робіт в області. До Києва відправлено шість робіт наших учнів. Всі змагання у м. Київ ще не пройшли, але є вже перші вагомі здобутки. Про історичну секцію розповідає переможниця на ІІІ етапі (3 місце), учениця Надвірнянського ліцею Лахва Роксолана



З 30 березня по 2 квітня в м. Києві проведено ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН України. Роботою відділення опікувались фахівці Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді та національного центру «Мала академія наук України».
Івано-Франківську область представляли 5 учнів-членів МАНУ у різних секціях: Гніздовський Святослав (м. Калуш), Братах Ольга (м. Рогатин), Мірчук Наталія та Процюк Антон (м. Івано-Франківськ), Лахва Роксолана учениця Надвірнянського ліцею, науковий керівник учитель історії Надвірнянського ліцею Качала Людмила Віталіївна.
Конкурс-захист проводився на базі еколого-натуралістичного центру. З словами привітання протягом цих днів звернулися організатори та багато гостей. Серед них директор Інституту історії України НАНУ, куратор історичного відділення В. Смолій, директор Українського державного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді Н. Савченко, президент МАНУ С. Довгий та багато інших високоповажних гостей. Також із вітальними словами виступили Т. Компаніченко та В. Лютий. Закінчилось відкриття невеличким концертом гурту «Хорея Козацька», лідером якої є Т. Компаніченко.

Учні провели складні інтелектуальні змагання, які пізніше стануть неабияким стимулом для руху до нових вершин. Кожен мав можливість зустрітись з викладачами ВНЗ України. Також панувала дружня атмосфера, відбулися нові знайомства. Учні довели, що Україна єдина, і не ділиться на захід чи схід.
Щодо здобутків, то команда нашої області здобула два призові місця: Процюк Антон – 3 місце у секції «Всесвітня історія» та Лахва Роксолана – 3 місце у секції «Історичне краєзнавство».
Як зазначив у своєму виступі Л. Залізняк:
«Мала академія наук – це невід’ємна частина науки, адже через ці структури пройшло багато знаних науковців».
Бажаємо всім великих здобутків і нових перемог!


Немає коментарів:

Дописати коментар