понеділок, 13 травня 2024 р.

1 місце у ІІ Відкритому Всеукраїнському турнірі з фінансової грамотності


Частина інформації і фото взято

11 травня 2024 року відбулось урочисте закриття (звичайно онлайн) ІІ Відкритого Всеукраїнського турніру з фінансової грамотності, де серед закладів загальної середньої освіти України вдруге абсолютну перемогу (1 місце) здобула команда "Черлені пацьорки"  Надвірнянського ліцею "Престиж", а третє місце серед команд закладів вищої освіти - команда випускників цього ж ліцею "Пацьорки на пенсії" (офіційно - збірна КНУ, Могилянської академії, ЛНУ та ПНУ).

Турнір такого формату проводився в Харкові у статусі регіонального чотири рази, а з 2022-2023 навчального року отримав статус Всеукраїнського.

Організаторами Турніру виступили Міністерство освіти і науки України, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна (в основному його підрозділ Каразінський банківський інститут), Громадська організація «Діловий клуб «Партнер». 

Координатором Турніру стала Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України. 

Партнерами - банківські та небанківські установи, громадські організації. Турнір проводився за інформаційної підтримки сайту дистанційного навчання Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна.

Для участі в Турнірі у 2023-24 воєнному навчальному році зареєструвалась 131 команда у трьох групах з усієї України і не тільки (65 закладів загальної середньої освіти - перша група, 42 коледжі - друга, 24 команди із вищих навчальних закладів - третя). 

У першій групі виступила команда "Черлені пацьорки" Надвірнянського ліцею "Престиж" - учні 11 класу (4 курсу): 
Катерина Лесюк (капітан), 
Андріана Крик
Христина Величко
Олексій Дем'янчук,
Андрій Грицанчук
та учениця 10 класу (3 курсу):
Вікторія Ковальчук


У третій групі виступила команда "Пацьорки на пенсії" - студенти КНУ ім Т.Шевченка:
Сергій Савчук (капітан, 3 курс, випуск Надвірнянського ліцею "Престиж" 2021 року),
Христина Шовгенюк (2 курс, випуск - 2022 року);
студентка Могилянської академії:
Аліна Струк (2 курс, випуск - 2022 року);
студентки ЛНУ ім. І.Франка:
Лавринович Анна (4 курс, випуск - 2020 року),
Григорук Наталя (2 курс, випуск - 2022 року)
та студентка ПНУ ім. В.Стефаника 
Дереш Яна (2 курс, випуск Надвірнянського ліцею "Престиж" 2022 року).


Турнір проводився із лютого до квітня 2024 року. Перший етап проводився дистанційно в системі LMS Moodle. Кожен член команди проходив тестування у обмежений час, і середній бал усіх - командний результат. Метою етапу було визначення загального рівня фінансової грамотності учасників.
За результатами першого етапу було відібрано по 10 команд у кожній групі до півфіналу. І всі "пацьорки" пройшли до півфіналу, а "Черлені Пацьорки" із найвищим результатом із 65 команд у своїй групі.

У півфіналі команди готували творчу роботу на визначену жеребкуванням тему. "Черлені пацьорки" підготували відеоролик на тему "Основи банківської справи: як обрати свій банк", а "Пацьорки на пенсії" - "Інновації в сфері страхування".

За результатами оцінювання уже по 5-6 команд (залежно від групи) увійшли до фіналу. І знову всі "пацьорки" пройшли далі - у фінал. А "Черлені" ще й з найвищим сумарним результатом серед усіх команд своєї групи. 

Фінал відбувся у формі наукового захисту, конкурсанти представили свої доповіді, відповіли на запитання членів журі та своїх конкурентів, також взяли участь у наукових дискусіях із іншими командами. Результат - І місце "Черлені пацьорки", 


ІІ місце здобули дві команди: 
"Gold coin" (Криворізький Покровський ліцей Криворізької міської ради), 
«Та Ти Шо» (Харківський ліцей № 20 Харківської міської ради); 
ІІІ місце - теж дві команди:
«Юні фінансисти» (Харківський ліцей № 4 Харківської міської ради), 
"Young stars" (Харківський ліцей № 1 Харківської міської ради).

Серед вищих навчальних закладів у жорсткій і безкомпромісній боротьбі,  незважаючи на професійність суперників, ІІІ місце вибороли  "Пацьорки на пенсії". 


Також ІІ місце серед коледжів здобула команда Бурштинського енергетичного коледжу. 

Хочеться також згадати, що минулого навчального року у І Відкритому Всеукраїнському турнірі з фінансової грамотності також абсолютну перемогу здобула команда з Надвірнянського ліцею "Престиж"



Немає коментарів:

Дописати коментар