середа, 15 травня 2024 р.

Нові здобутки надвірнянців на ІІ Національному фіналі Міжнародної економічної олімпіади



Частина інформації та фото взяті із офіційної сторінки

11-12 травня 2024р. у м.Києві (університет "Київська школа економіки" та Освіторія Хаб) пройшов Національний фінал Міжнародної економічної олімпіади.

Економічна олімпіада в Україні проводиться вдруге Центром Бендукідзе (Bendukidze Free Market Center) у партнерстві з EFI (Economic Fundamentals Initiative) та за сприяння Міністерства освіти і науки України, підтримки Національний банк України, Київської школи економіки, Студії онлайн освіти EdEra і Українська академія лідерства.

Директорка Bendukidze Free Market CenterNataliya Melnyk - "душа" і "головний двигун" олімпіади одночасно.


До фінансового забезпечення олімпіади долучились освітні інвестори - мережа Аврора Мультимаркет та продуктова фінтех компанія Monobank.
Крім нагород у вигляді "риби" переможці олімпіади отримали і "вудочки" - право на Академічний грант на 4 роки навчання в Kyiv School of Economics та інтерактивний курс з підприємництва від Genesis.

Право стати учасниками фіналу отримали понад 80 старшокласників і студентів коледжів. Цим правом скористались 66 здобувачів освіти, невелика частина з яких виконувала завдання дистанційно (переважно із-за кордону України). Завдання для всіх фіналістів були однаковими - тести, побудова та пояснення графіків, розрахункові завдання та співбесіда із кваліфікованим журі.
Івано-Франківська область у 2023-2024 навчальному році подвоїла своє представництво у фіналі олімпіади порівняно із попереднім. Не із усіх областей учні пройшли до фіналу. Інфографіка із Рубрика
Знову фіналісткою стала уже десятикласниця Ковальчук Вікторія, а також "пробилась" до фіналу Сніжана Капац, 11 клас. Обидві - учениці Надвірнянського ліцею "Престиж", про їх перемогу на Регіональному етапі уже згадували.


За результатами змагань Сніжана та Вікторія увійшли до ТОП-30 фіналістів, випередивши більшу частину своїх суперників. Вікторії Ковальчук довелось також "суміщати" ЕО із
фіналом KSE Recovery Competition, але про це проінформуємо окремо.


Відзнаки та нагороди також отримали 5 учителів-координаторів. Серед них - Олег Ковальчук, учитель Надвірнянського ліцею "Престиж" - за залучення найбільшої кількості учасників на першому національному етапі економічної олімпіади та розвиток економічного мислення школярів.


Але учні і вчителі не тільки "вчились і змагались". Організатори забезпечили комфортне і безпечне проживання та проведення олімпіади, також екскурсії у Музей грошей НБУ та "невідомим Києвом". На урочистому закритті "олімпійці" змогли поспілкуватись із успішними підприємцями і науковцями України. 




Детальніше дізнатись про цю подію та знайти багато іншої цікавої навколоекономічної інформації можна на офіційній сторінці Олімпіади. 


Немає коментарів:

Дописати коментар