пʼятниця, 17 травня 2024 р.

Ліцеїстка у фіналі «KSE Economy Recovery Competition»

Фото та частина інформації взята із
сторінки Kyiv School of Economics

«KSE Economy Recovery Competition» - це учнівська олімпіада (кейс-чемпіонат), де учасники протягом двох місяців перевіряли свої економічні знання та показали як добре справляються з аналізом проблем і вирішенням непростих реальних завдань, що виникають у процесі відновлення економіки в післявоєнний і воєнний період. Під час змагань учні прийняли участь в навчальних вебінарах та відвідали лекції з відомими економістами, дослідниками.
 


Кейс-чемпіонат спільно організований Київською Школою Економіки, CIVITTA Ukraine, PMI Ukraine Chapter та The Student Association for Ukraine's Recovery з SGH Warsaw School of Economics.


Олімпіада складалася з трьох етапів:
Перший індивідуальний етап — прохідний (онлайн) тур, у якому було запропоновано тестові завдання на загальні знання української економіки та розуміння наукового тексту. На його виконання давалося півтори години.


Ті, хто успішно впорався з першим туром, а таких виявилось більше як півсотні, перейшли у другий тур, який проводився також онлайн, проте з прокторингом (наглядом), і на який уже давалося вдвічі більше часу: 3 години (180 хвилин). У ньому учні аналізували проблеми і шукали до них рішення на основі реальних даних та інших матеріалів.


За результами - 17 учнів визнано переможцями і допущено до фіналу. Серед них - Ковальчук Вікторія, учениця 3 курсу (10 класу) Надвірнянського ліцею "Престиж". Як виявилось - єдина представниця із Івано-Франківської області. 
Географія інших потенційних фіналістів (не всі змогли взяти участь):
м.Київ - 5 учнів,
Львівська обл. - 5 учнів,
Чернігівська обл. - 2 учні,
Дніпропетровська обл. - 2 учні,
Черкаська обл. - 1 учень,
Вінницька обл. - 1 учень.


Із фіналістів було сформовано 5 команд 
із 2-4 осіб, яким довелось працювати над великим кейсом під керівництвом ментора-експерта протягом тижня в онлайн-форматі. Вікторія Ковальчук увійшла до "команди Е" із трьох учнів, де зразу ж лідерську роль "захопила" Марія Стасюк (Львівщина) і "важку роботу" на себе взяв Олег Хлопук (Дніпропетровщина). Ментором команди став Roman Grinevskiy.


Свої рішення кейс-завдань команди презентували офлайн у Київській школі економіки (KSE) 11  травня (того ж дня Вікторія Ковальчук брала участь у Національному фіналі Міжнародної економічної олімпіади, який проходив у цій же будівлі).
Презентації команд перетворились у захоплююче обговорення на такі теми як енергетика, аграрна сфера та важливість малого бізнесу, було подано інноваційні ідеї щодо відновлення України.


Також фіналісти долучились до наукової дискусії, запропонованої викладачами KSE.


Ну і звичайно на завершення - дипломи і нагороди від ректора Київської школи економіки - Тимофія Бріка (PhD з соціології в University Charles III of Madrid (Spain)).


А за кадром залишились організатори, яким низький уклін.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар